Това е малко като един дълъг развод между мъж и жена,

...
Това е малко като един дълъг развод между мъж и жена,
Коментари Харесай

ПП за заплахите на БСП: Дълъг развод на мъж и жена, 10 години се развеждат, но продължават да са заедно |

" Това е малко като един дълъг развод сред мъж и жена, където 10 години се развеждат, само че не престават да са дружно. "

С тези думи зам.-председателят на ПГ на " Продължаваме промяната " Калоян Икономов разяснява заканите от Българска социалистическа партия, че ще изоставен обединението, в случай че " патрон или калашник замине за Украйна ". В последните седмици управлението на левицата постоянно отправяше такива закани, само че откакто министър председателят Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев заеха безапелационна позиция в поддръжка на изпращането на оръжия за Украйна, и Българска социалистическа партия смекчи тона. В последните дни Корнелия Нинова декларира, че военната помощ не е основен приоритет на партията ѝ, за разлика от инфлацията, високите цени и обществените помощи.

Икономов добави, че не счита, че Българска социалистическа партия ще напусне обединението. По думите му алените линии са по-малко от това, което свързва четирите партии.

" Ще създадем промяна на нашето проекторешение и ще прибавим " военно-техническа помощ ", съобщи още той пред БНТ.

От думите му излиза наяве, че Демократична България ще се откаже от своята версия, а решението за оръжия ще се вземе по предложение на Политическа партия.

Икономов, който беше част от българската делегация в Украйна, съобщи, че България се бави с решението за изпращане на оръжия. Той твърди, че това е и позицията на парламентарната му група, която единствено преди няколко седмици бе в основата на опитите за отсрочване на тематиката. Нещо повече, дни преди депутатите да излязат във почивка от Политическа партия пристигна настояването за техническа помощ, само че не и за оръжия.

Депутатът оправда промяната в позицията на партията и забавянето по въпроса с военната помощ с разликите в обединението.

Калоян Икономов добави, че забавянето е било в изгода, тъй като след визитата на делегацията в Украйна към този момент се знае тъкмо от каква помощ има потребност Киев.

Очаква се довечера ръководещите да се съберат на съдружен съвет, където ще се създадат измененията в проекторешенията. Утре на изключително съвещание на Народно събрание пък ще бъде взето и окончателното решение за военната помощ за Украйна.

Депутатът разяснява и рецензиите на президента Румен Радев към държавното управление по въпроса за военната помощ. Той съобщи, че Политическа партия не търси спор сред институциите, само че България би трябвало да вземе ясна позиция:

" Не може да се поставя знак за тъждество сред оказване на военна помощ и война – това са напълно разнообразни неща. В случая оказваме помощ на една нападната страна да отбрани себе си. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР